Ga naar de inhoud

Hinter dem Deich von Den Helder fliegen wahrlich "echte Malocher"
Leo Pronk spielt mit viel Erfolg auf den echten Weitstreckenklassikern
Aus: Schwingen Dezember 2011

Für das ganze Artikel:Leo Pronk uit Breezand
1e Nationaal en Internationaal Bordeaux Jaarlingen (2008)
Bron: NPO orgaan

Na Pau, is Bordeaux de 2e vlucht op het ZLU programma, er werden in totaal 9309 duiven ingezet, en Internationaal stonden er 16.418 duiven in concours. Op 1 van de verste afstanden van Noord-Holland woont de snelste duif van het Nationale concours, namelijk bij Leo Pronk. In het dorpje genaamd Breezand midden tussen de bollenvelden, en nabij marinestad Den Helder. Met name de weersomstandigheden en de wind in ogenschouw genomen een fantastische prestatie.
Voor het volledige artikel klikt u hier


Artikel op de website van Pipa.be over Bordeaux 2008
2e internationaal tegen 16.442 duiven en
1e internationaal jaarlingen - 2008

De winnaar
De winnaar van internationaal Bordeaux 2008 is een fijn gebouwde blauwe doffer met het ringnummer 07-NL-1686475. De "475"werd gekweekt uit de "Witkop" en de "Manke". De Witkop vloog zelf onder andere 88e nationaal Bordeaux tegen 4.220 duiven, 122e nationaal Dax tegen 3.260 duiven en 384e internationaal Dax tegen 11.517 duiven. In de stamboom is te zien, dat veel in de familie is teruggekweekt.

Voor het volledige artikel klikt u hier


Fondkrant hokpresentatie van de Winnaar ZLU Pyreneeën Cup 2006
Leo Pronk uit Breezand


Overstap naar de overnachtfond
Van huis uit zit Leo al tussen de duiven, broer Nico, was degene die begon in de duivensport. Van moederskant waren er ook diverse duivenmelkers, en heden ten dage (2006) heeft moeder, inmiddels 80 jaar, nog steeds duiven, en tot 2 jaar terug nam ze nog deel aan de vluchten. Zij had de duivensport ook in de vingers, en wist eens een loodzware Rufffec op haar naam te zetten, zowel in de Fondclub als van geheel Noord-Holland. Sinds 2 jaar heeft Leo definitief de overstap gemaakt van de programma vluchten naar de overnachtfond.
Voor het volledige artikel klikt u hier

Terug naar de inhoud